voetbalzone

'Ongehoord dat Bayern het toelaat dat hij vier man passeert en scoort'

Matthijs van Laar02 mei 2016, 16:18
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2016, 16:18
Advertentie
/

De spelers van Bayern München zullen er dinsdagavond een flinke schep bovenop moeten doen, willen zij ten koste van Atlético Madrid doorbekeren naar de finale van de Champions League. Na de 1-0 nederlaag in het Vicente Calderón staat het elftal van Josep Guardiola voor een hels karwei, weet ook oud-verdediger Bixente Lizarazu.

De Fransman, die in 2001 met Bayern de Champions League won, zegt zich in zijn column in Kicker te hebben verbaasd over het optreden van Bayern van vorige week. Met name de defensie is hem een doorn in het oog. “Als Bayern naar de finale wil, zal het in eigen huis veel beter moeten dan in Madrid. Het is ongehoord dat in een halve finale een speler als Saúl Níguez vier tegenstanders in de luren legt en scoort.”

Volgens Lizarazu zal der Rekordmeister veel gedisciplineerder te werk moeten gaan. Hij wordt in die mening bijgestaan door Mehmet Scholl, die eveneens een verleden heeft bij Bayern. Ook hij wijst op de tegentreffer in Spanje. “Ik vraag me af wat een Jens Jeremies (destijds breker op het middenveld van Bayern, red.) in die situatie met Saúl had gedaan”, besluit Scholl.

Bezig met laden …