Ongeïnspireerd Manchester United ontsnapt tegen Valencia niet uit crisis

Dominic Mostert02 okt 2018, 22:58
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2018, 22:58

Manchester United heeft dinsdagavond geen indruk gemaakt in de wedstrijd tegen Valencia in de Champions League. De ploeg van José Mourinho kon een opsteker gebruiken na de uitschakeling in de Carabao Cup en twee zwakke wedstrijden in de Premier League, maar speelde opnieuw ongeïnspireerd. Het werd 0-0 tegen Valencia, waardoor de druk op Mourinho alleen maar zal toenemen.

Vanwege een verkeersontstopping nabij Old Trafford werd de aftrap vijf minuten uitgesteld. Na het eerste fluitsignaal was geen van beide ploegen dominant, maar Valencia bezorgde Manchester United meer problemen dan andersom in het eerste kwartier. De eerste serieuze kans was desondanks voor de thuisploeg: Marcus Rashford sneed vanaf de linkerflank naar binnen en plaatste de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Over het geheel zette Manchester United te weinig druk op Valencia, terwijl de bezoekers in de afrondende fase ook niet voor veel gevaar zorgden.

Valencia combineerde bij tijd en wijle gemakkelijk in de as van het veld, maar hoe dichterbij men bij het vijandelijke doel kwam, hoe slordiger het spel werd. In de blessuretijd van het eerste bedrijf was er wel een kans voor Gonçalo Guedes: de Portugees schoot net over het doel van David de Gea. In de tweede helft had Manchester United het nog altijd moeilijk met de bezoekers. De eerste kans na de rust was ook voor Valencia, maar opnieuw was Guedes niet zuiver in de afronding.

De mogelijkheden waren voor beide ploegen schaars; na een uur dwong Paul Pogba doelman Neto wel tot een redding na een vrije trap. Het was het begin van een betere fase van the Red Devils, waarin meer druk werd gezet op Valencia. Een laag schot van Romelu Lukaku werd door Neto gekeerd, terwijl de doelman ook opnieuw Pogba in de weg lag. Het gevaarlijkste moment was vier minuten voor tijd, toen Marcus Rashford de verre hoek zocht. Zijn geplaatste schot spatte uiteen op de lat en daardoor kwam er geen winnaar op Old Trafford.