voetbalzone

Ongeïnspireerd Vitesse boekt geen terreinwinst na verlies in slotduel

Erik van Dam12 mei 2013, 16:21
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2013, 16:21
Advertentie

Vitesse sluit het seizoen 2012/13 af op de vierde plaats in de Eredivisie. Het team van Fred Rutten, dat lange tijd een redelijk serieuze titelkandidaat was, moest zondagmiddag thuis winnen van VVV-Venlo en hopen dat Feyenoord zou verliezen; dan zou het als derde finishen. Het eerste lukte echter al niet. Zonder enige inspiratie verloor men op eigen veld van de Venlonaren, die al zeker waren van nacompetitie. Vitesse stroomt begin volgend seizoen in in de derde voorronde van de Europa League.

/

Vitesse eigende zich in de beginfase wat meer de bal toe en kreeg voor rust drie kansen. Die waren echter allemaal niet besteed aan topscorer Wilfried Bony: hij stuitte tweemaal op doelman Niki Mäenpää en miste het doel zelf ook een keer. VVV had een goed schot in huis via Ahmed Ammi, die naar binnen trok en op de vuisten van Piet Velthuizen miste. Uche Nwofor kopte een keer op doel uit een hoekschop, maar vond Patrick van Aanholt op de doellijn.

Bryan Linssen brak de score uiteindelijk open. In een fel duel klopte hij Tomás Kalas en rondde hij het oog in oog met Velthuizen knap af. Vitesse miste het ware geloof en maakte geen moment aanspraak op een doelpunt. Het bofte dat Van Aanholt een tweede maal op de lijn stond bij een corner en een nieuwe VVV-goal voorkwam. Pas na de komst van Jonathan Reis (voor Gaël Kakuta) kwam er wat meer lijn in het aanvalsspel van Vitesse. Theo Janssen mikte een vrije schop in de handen van Mäenpää.

Vitesse, wiens beste tussenstand dit seizoen een tweede plaats was, deed nog enigszins zijn best te scoren voor eigen publiek. Bony had het vizier echter niet op scherp staan en áls hij al een poging loste, dan stond Mäenpää hem in de weg. Vitesse mag de komende maanden proberen de selectie zo goed mogelijk in stand te houden en waar nodig te versterken. Mogelijk kan het dan in het nieuwe seizoen een gooi doen naar de landstitel.

Bezig met laden …