Ongekende reeks van Manchester United op maandag duurt voort

Daniel Cabot Kerkdijk02 apr 2012, 22:55
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2012, 22:55

Manchester United heeft maandagavond optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van achtervolger Manchester City zaterdag tegen Sunderland (3-3). De ploeg van manager Sir Alex Ferguson leek zich op Ewood Park stuk te lopen op degradatiekandidaat Blackburn Rovers, maar Antonio Valencia bracht negen minuten voor tijd redding. Ashley Young verdubbelde de marge: 0-2. Het gat tot Manchester City bedraagt met nog zeven duels voor de boeg vijf punten.

/

Blackburn is de afgelopen jaren tot een ware lastpost van the Mancunians uitgegroeid. Slechts twee van de laatste negen thuiswedstrijden tegen the Mancunians gingen tot maandag verloren. De koploper verloor dit seizoen pas driemaal en één daarvan werd eind december geleden tegen nota bene Blackburn. Zoals verwacht was Manchester United wel de bovenliggende partij in de beginfase.

Javier Chicharito Hernández deelde een eerste speldenprik uit, maar na tien minuten kregen kreeg de Mexicaan een uitgelezen mogelijkheid voor de voorsprong te zorgen in Lancashire. De bedrijvige Valencia zette strak voor en met kunst en vliegwerk pakte doelman Paul Robinson de bal op de lijn klemvast. De thuisploeg leek erg onder de indruk van het bezoek en was de bal snel kwijt. Na achttien minuten kreeg de geplaagde ploeg van Steve Kean wel een eerste kans, maar David de Gea zweefde een knal van David Hoilett uit de hoek.

/

Manchester United was hevig op zoek naar de openingstreffer, maar de thuisploeg verdedigde scherp. Vlak voor rust claimden de bezoekers nog een penalty wegens een vermeende handsbal, maar daar wilde arbiter Howard Webb niet aan. The Red Devils liepen zich stuk op Blackburn en kwamen op slag van rust goed weg. De Gea redde stijlvol op een volley van Marcus Olsson en tipte even later een kopbal van Grant Hanely ternauwernood over. Na de pauze genoot Manchester United wederom het meeste balbezit, maar er werden geen echte kansen gecreëerd.

Een vrije trap van Wayne Rooney werd betrekkelijk eenvoudig gekeerd door Robinson en even later neutraliseerde de Ier een knal van Rafael. The Rovers loerden op de counter en Aiyegbeni Yakubu dook nog tweemaal gevaarlijk op voor De Gea. Hierna beperkte Blackburn zich tot het tegenhouden van de rode invasie, maar moest zich toch nog gewonnen geven. Uitblinker Valencia vond vanaf rechts met veel effect de lange hoek en drie minuten voor tijd besliste Young met een verdekte knal de wedstrijd. Manchester United heeft nu al 826 minuten geen tegendoelpunt op maandag geïncasseerd. Blackburn staat achttiende en heeft net als Queens Park Rangers en Wigan Athletic 28 punten.