voetbalzone

Ongeloof bij Tyton: 'Wij bepaalden het tempo van de wedstrijd'

Matthijs van Laar17 jun 2012, 14:33
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2012, 14:33
Advertentie

Polen is in rouw gedompeld. Het land had aan een zege tegen Tsjechië genoeg om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het EK, maar ging op het moment suprême ten onder. Doelman Przemyslaw Tyton kan het nog altijd niet geloven. “We hebben veel kansen gekregen in de eerste helft, maar niet gescoord”, wijst de goalie van PSV aan als oorzaak van de uitschakeling.

/

“Waarom was het voor ons niet mogelijk”, vraagt Tyton zich af. “Wij bepaalden het tempo van de wedstrijd. Dan moet je dus ook je kansen benutten om succes te hebben.” Eerder in het toernooi kroonde Tyton zich nog tot held van de natie. In de openingswedstrijd mocht hij invallen na een rode kaart voor eerste doelman Wojciech Szczesny en pakte hij meteen een strafschop. Het bleef voor hem dus bij dat hoogtepunt.

Middenvelder Jakub Blaszczykowski baalde eveneens, al wilde hij wel de fans bedanken. “Zoals zij ons gesteund hebben de afgelopen dagen; fantastisch. Hoewel het moeilijk is moeten we vooral terugdenken aan de fijne en mooie momenten die we op dit toernooi gehad hebben. We moeten nu vooruit kijken en de opgedane ervaringen koesteren.”

Bezig met laden …