voetbalzone

Ongeloof in Griekenland: ‘Hij mag de hele week bij mij thuis komen eten’

Daniel Cabot Kerkdijk05 nov 2013, 23:20
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2013, 23:20
Advertentie

Het Champions League-duel tussen Olympiacos en Benfica eindigde dinsdagavond in een 1-0 zege voor de thuisploeg. Een hard gelag voor de bezoekers uit Lissabon, die zonder meer aanspraak maakten op een overwinning. Olympiacos-goalie Roberto keepte echter de wedstrijd van zijn leven en revancheerde zich daarmee tevens voor zijn gedwongen vertrek bij Benfica. In Portugal kreeg hij geen vertrouwen, maar bij het Olympiacos van Míchel lijkt de doelman opgebloeid te zijn.

Na het laatste fluitsignaal rende Michel naar zijn keeper voor een innige omhelzing. “Voor ons was Roberto vandaag (dinsdag, red.) meer dan een engel. Ik weet niet wat de overtreffende trap van een engel is, maar Roberto heeft een geweldige wedstrijd gekeept. Hij mag de hele week bij mij thuis komen eten, dat heeft hij verdiend. Een geweldige revanche. Roberto maakte bij Benfica een vervelende periode mee, maar hij heeft ze vandaag laten zien dat hij een uitstekende doelman is.”

Roberto is officieel eigendom van Atlético Madrid, dat de doelman overnam van Real Zaragoza en direct uitleende aan Olympiacos. “Ik hoop dat hij hier blijft”, erkende Michel. De Spaanse coach was opgetogen, maar collega Jorge Jesus was duidelijk minder blij met het optreden van zijn doelman van drie jaar geleden. “Ik heb in mijn trainersloopbaan nog nooit een keeper gezien die zoveel reddingen in een wedstrijd heeft verricht. Het gelijkspel in het heenduel was terecht, maar dat is dit resultaat niet. Als Roberto er niet had gestaan, hadden we Olympiacos zonder meer verpulverd.”

Bezig met laden …