Ongelooflijke comeback in een kwartier voorkomt zege van Sporting

Daniel Cabot Kerkdijk01 okt 2016, 21:17
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2016, 21:17

Sporting Portugal heeft zaterdagavond dure punten laten liggen. Het team van Jorge Jesus leek aanvankelijk een makkelijke zege op Vitória Guimaraes te boeken, maar de thuisploeg slaagde erin om in een kwartier tijd een 0-3 achterstand in een 3-3 gelijkspel om te zetten. Bas Dost speelde negentig minuten zonder te scoren.

Sporting, dat met Marvin Zeegelaar maar zonder Luc Castaignos aantrad, speelde in het Estadio Dom Afonso Henriques een degelijke eerste helft. Na een schot van Gelson Martins was de rebound voor Lazar Markovic, die zijn eerste basisplaats zodoende met een doelpunt bekroonde: 0-1. Met een rake kopbal zette Sebastián Coates de 0-2 én de ruststand op het scorebord.

Na een rake volley van Elias na rust leek het duel beslist, maar niet was minder waar. Vanaf de 74e minuut gaf Sporting het duel uit handen: Moussa Marega maakte in twee minuten twee doelpunten, waaronder één vanaf elf meter. Tiquinho bepaalde met een kopbal in de 89e minuut uiteindelijk de eindstand.

Sporting heeft nu evenveel punten als stadsgenoot Benfica, dat zondag tegen Feirense speelt. FC Porto kan later vandaag op gelijke hoogte met Sporting komen, indien het uitduel met Nacion in winst wordt omgezet.