Heracles Almelo - sc HeerenveenImago

Ongelooflijke ketser van Van der Hart kost sc Heerenveen de wedstrijd tegen Heracles

Jeroen van Poppel27 sep 2024, 21:55
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2024, 22:37

SC Heerenveen heeft vrijdag ook zijn vierde uitwedstrijd van het seizoen in de Eredivisie verloren. De ploeg van Robin van Persie had het lastig op bezoek bij Heracles Almelo, maar kwam via een prachtige goal van basisdebutant Dimitris Rallis terug in de wedstrijd. Een grote fout van keeper Mickey van der Hart kostte Heerenveen echter in de eindfase de kop: 2-1 voor Heracles.

Rallis maakte bij afwezigheid van de geblesseerde Ion Nicolaescu voor het eerst zijn opwachting in de basis bij Heerenveen. Van Persie besloot Daniel Karlsbakk, die het seizoen nog begon als eerste spits, te passeren.

Heracles was duidelijk de bovenliggende partij in de eerste helft en kreeg verreweg de beste kansen. Een daarvan was in de 22ste minuut voor Mario Engels, die net voorlangs vuurde.

Een minuut later stond Heracles-spits Luka Kulenovic vrij voor Mickey van der Hart, die de situatie voor Heerenveen wist te redden. Weer een minuut later was er voor Van der Hart geen houden meer aan bij een kopbal uit een hoekschop van Damon Mirani: 1-0.

Heerenveen werd na het tegendoelpunt al sterker, maar de Friezen kregen pas na rust goede mogelijkheden op doelpunten. Een gevaarlijke kopbal van Hopland werd in de 52ste minuut uit de hoek getikt door doelman Fabio de Keijzer.

Aan de overzijde leek Heracles drie minuten later opnieuw toe te slaan. Na een gekraakt schot van Engels tikte Kulenovic simpel binnen, maar het doelpunt hield geen stand vanwege buitenspel.

Na precies een uur spelen kwam Heerenveen terug. Rallis schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied vernietigend prachtig binnen in de kruising: 1-1.

In de eindfase van de wedstrijd werd Heracles steeds dreigender. Uit een moeilijke hoek schoot invaller Thomas Bruns de bal vijf minuten voor tijd tegen de bovenkant van de lat.

Een blunder van Van der Hart leverde Heracles twee minuten later alsnog de zege op. De keeper grabbelde op een houdbaar diagonaal schot van Engels en zag de bal tergend langzaam over de doellijn rollen: 2-1.

Heerenveen kwam vervolgens niet meer in de buurt van het doel van Heracles en druipt af.