Ongelooflijke Mertens schrijft historie in wedstrijd met acht doelpunten

Thijs Post18 dec 2016, 15:54
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2016, 15:54

Dries Mertens had tegen Cagliari een hattrick gemaakt en de rappe Belg stapte dan ook met veel vertrouwen het veld op voor het duel met Torino. Mertens was niet te stoppen, schreef historie en bezorgde zijn club Napoli de punten: 5-3.

/

Na iets meer dan twintig minuten had Mertens al een hattrick gemaakt en daarmee werd hij de eerste speler sinds 1994/95 die in de Serie A een hattrick maakt in twee wedstrijden op rij. Na een paar minuten prikte de ex-PSV’er binnen na een korte corner, vervolgens versierde en benutte hij een strafschop en na weer een corner maakte Mertens ook de derde.

Torino werd helemaal overhoop gespeeld en keeper Joe Hart mocht van geluk spreken dat het lang bij drie bleef. Mertens miste een dot van een kans op nummer vier en ook Lorenzo Insigne miste een goede mogelijkheid. Andrea Belotti bracht na rust de spanning wat terug, voor Vlad Chiriches mee naar voren stormde en de 4-1 maakte. Door een blunder van José Manuel Reina werd het 4-2 (Luca Rossettini), met een fabelachtige lob maakte Mertens zijn vierde (5-2) en Iago Falque zorgde voor het slotakkoord.