voetbalzone

Ongelooflijke transferbonus lonkt voor FC Volendam: halve jaarbegroting

Jonathan van Haaster04 jul 2023, 20:20
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2023, 20:20
Advertentie

De naderende transfer van Micky van de Ven naar Tottenham Hotspur wordt in Volendam met groot gejuich ontvangen. De plaatselijke FC bedong bij de transfer van de mandekker in 2021 naar VfL Wolfsburg naast de 3,5 miljoen euro aan transfersom ook een doorverkooppercentage van 15. Met de geluiden dat Tottenham een bedrag van tussen de 35 en 40 miljoen gaat neerleggen voor de Nederlander, kan Volendam miljoenen euro's extra tegemoet zien. Een enorm bedrag gezien de club dit jaar met een begroting van ruim negen miljoen euro werkt.

In Volendam zal men dus hopen dat de transfer van Van de Ven spoedig beklonken wordt. De verdediger is met zijn 3,5 miljoen euro al veruit de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van het Andere Oranje. Als er daadwerkelijk 35 miljoen euro op tafel komt, kan de club nog eens 5,25 miljoen euro extra aan de deal verdienen. Hiervan gaat 40% nog wel naar de investeerders van het spelersfonds van Volendam, maar een extra miljoenenbedrag ligt desondanks in het verschiet. Ter vergelijking: de nummer twee op de lijst van duurste uitgaande transfers is Robert Molenaar. De oud-centrumverdediger trok in het seizoen 1996/97 voor omgerekend 1,4 miljoen euro naar Leeds United.

Van de Ven ontpopte zich vorig seizoen tot één van de absolute sterkhouders bij Wolfsburg. De mandekker stond in 33 van de 34 Bundesliga-wedstrijden aan de aftrap en speelde al die wedstrijden volledig uit. Alleen het duel met 1. FSV Mainz (3-0 winst) ging aan de neus van Van de Ven voorbij, omdat hij toen geschorst was. Zijn uitstekende seizoen kwam hem op interesse te staan van Liverpool, Bayern München en Tottenham Hotspur. Laatstgenoemde club lijkt met Van de Ven aan de haal te gaan.

Eerder op de dinsdag meldde De Telegraaf dat Van de Ven een persoonlijk akkoord heeft bereikt met the Spurs. De ochtendkrant meldde tevens dat de verdediger uit Wormer zo'n 35 miljoen euro moet kosten. Kicker meldt dat er met enige verbazing is gereageerd op de berichten uit de Nederlandse en Engelse pers, daar Tottenham zich nog niet Wolfsburg gemeld zou hebben. Desondanks houdt de nummer acht van het afgelopen Bundesliga-seizoen sterk rekening met een vertrek van de 22-jarige verdediger. Cedric Zesiger (Young Boys) en Moritz Jenz (FC Lorient) staan op de shortlist om Van de Ven te vervangen.

Bezig met laden …