Amar FatahImago

Ongelooflijke treffer Fatah bezorgt Willem II nipte uitzege bij Almere City

Lars Capiau04 okt 2024, 21:56
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2024, 21:56

Willem II heeft vrijdagavond een minimale zege geboekt in de Eredivisie. De Tilburgers grepen na een raketuithaal van Amar Fatah diep in de wedstrijd de overwinning bij Almere City: 0-1.

Peter Maes voerde twee wijzigingen door ten opzichte van het met 0-2 verloren duel met PSV. Amine Lachkar keerde terug van zijn lichte blessure en verwees Boris Lambert zo weer naar de bank. Als linksback nam Rob Nizet de plek in van Rúnar Thór Sigurgeirsson.

De grootste kans van de eerste helft was voor Almere City. Junior Kadile legde de bal terug op Jochem Ritmeester van der kamp, maar de inzet van de aanvallend ingestelde middenvelder zeilde voorlangs.

Na 40 minuten voetballen leek Willem II een strafschop te krijgen. Ricardo Visus zette een sliding in en raakte de voet van Rob Nizet, maar speelde daarbij eerst de bal. Na een ingreep van de videoscheidsrechter draaide Jannick van der Laan de door hem toegekende strafschop terug.

Direct na het rustsignaal was Almere écht dicht bij de voorsprong. Anas Tahiri vuurde de bal in de rebound hard op de lat. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd alsnog opengebroken. En hoe.

Fatah stak binnendoor en schoot de bal genadeloos hard en via de onderkant van de lat binnen: 0-1. Die bevlieging bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning.

Voorlopig nemen de Tilburgers dankzij de nipte zege weer de vijfde plek in op de ranglijst van de Eredivisie. Veel andere ploegen kunnen de promovendus met de wedstrijden die zij tegoed hebben nog inhalen.