voetbalzone

Ongelukkige Van der Hoorn speelt tegen ex-club: 'Hij is er klaar voor'

Matthijs van Laar04 okt 2013, 14:00
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2013, 14:00
Advertentie

Frank de Boer rekent Mike van der Hoorn zijn ongelukkige optreden tegen AC Milan niet al te zwaar aan. De verdediger kwam dinsdag als invaller binnen de lijnen en veroorzaakte na de late 1-0 van Stefano Denswil een strafschop, waardoor de Italianen alsnog ontsnapten met een punt. Desondanks is de coach van Ajax tevreden over de progressie die de stopper de voorbije maanden heeft gemaakt.

/

Van der Hoorn start zondag namelijk in de basis tegen FC Utrecht, zijn voormalige werkgever. De Jong Oranje-international neemt de plek over van Niklas Moisander, die vanwege een blessure niet in actie kan komen. “Van der Hoorn speelt dus tegen zijn oude clubje. Ik denk dat hij er klaar voor is”, citeerde Voetbal International de oefenmeester van de Amsterdammers tijdens zijn wekelijkse perspraatje.

Daarbij gaf De Boer overduidelijk het signaal dat hij Van der Hoorn niets kwalijk neemt. “Mike moet beseffen dat hij niets verkeerd deed. Misschien had hij eerder voor Balotelli kunnen komen, maar hij hoeft zich de strafschop niet aan te rekenen.” Het is overigens nog onduidelijk of Lerin Duarte zondag in actie kan komen. De nieuweling kampt met een lichte blessure en pas zaterdag wordt bekeken of hij speelklaar is.

Bezig met laden …