Ongenaakbaar Juventus besluit nieuw superjaar in stijl voor eigen publiek

Matthijs van Laar14 mei 2016, 18:51
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2016, 18:51

Juventus heeft het opnieuw succesvolle seizoen in stijl besloten. Laagvlieger Sampdoria werd al in de eerste helft overhoop gevoetbald en keek mede door een vroege rode kaart al na 45 minuten tegen een 3-0 achterstand aan. De thuisploeg had daarna uiteraard geen kind meer aan de opponent uit Genua en liep in de slotfase van de wedstrijd uit naar een afgetekende 5-0 zege.

/

Patrick Evra opende al na vijf minuten de score door een vrije trap van Paulo Dybala met een prachtige zweefduik tot goal te promoveren. Tien minuten later ging het van kwaad tot erger voor Sampdoria: Martin Skriniar haalde de doorgebroken Mario Mandzukic onderuit en mocht met rood inrukken. Dybala schoot vervolgens ook nog de daaropvolgende strafschop tegen de touwen, waarmee hij zijn 22e goal van het seizoen liet aantekenen.

Juventus bleef vol gas geven en raakte nog voor rust twee keer de lat, via zowel Stephan Lichtsteiner als Paul Pogba. Er werd echter ook nog gescoord en opnieuw was het Dybala die zich liet bejubelen. De Argentijn kreeg alle ruimte om uit te halen en deed dat dan ook naar hartenlust. Debutant-doelman Alberto Brignoli, nota bene gehuurd van Juventus, had geen schijn van kans.

Na de pauze nam Juventus wat gas terug, maar in de slotfase liepen i Bianconeri alsnog verder weg. Dertien minuten voor tijd knalde Giorgio Chiellini prachtig raak na een afgeslagen hoekschop en kort daarop liep Leonardo Bonucci van dichtbij de 5-0 binnen, wederom na een hoekschop.