Ongeslagen Ajax sluit groepsfase van Youth League af met ruime zege

Gijs Freriks09 dec 2014, 19:20
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2014, 19:20

Ajax Onder-19 heeft zich definitief als winnaar van Groep F geplaatst voor de achtste finale van de UEFA Youth League, het Europees voetbaltoernooi van jeugdelftallen. De Amsterdammers van trainer Wim Jonk waren dinsdagavond in eigen huis met 4-1 te sterk voor APOEL Nicosia en eindigen boven Barcelona in de poule.

Ajax speelde in september nog doelpuntloos gelijk op Cyprus, maar wist dit keer dus wel te winnen. Met onder anderen Donny van de Beek, Robert Muric, Vaclav Cerny en topscorer Zakaria El Azzouzi in de basiself kwam de thuisploeg al na zeven minuten op voorsprong. Van de Beek liep de bal na een voorzet van Muric met zijn borst over de doellijn en Ajax kreeg daarna genoeg kansen om de marge te verdubbelen.

Na een kwart wedstrijd kwam APOEL echter plots langszij: keeper Stan van Bladeren schoot de bal tegen Demetris Charalambous aan en daardoor werd het 1-1. Door een treffer van El Azzouzi ging Ajax toch nog met een voorsprong rusten en in de tweede helft liepen de rood-witten via goals van Abdelhak Nouri en El Azzouzi uit naar 4-1. Het is nog niet bekend tegen wie Ajax het in de knock-outfase speelt.