Ongeslagen reeks FC Porto in Liga Sagres na 700 dagen beëindigd

Bart Kruyt29 jan 2012, 21:08
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2012, 21:08

De supporters van FC Porto zullen zondagavond met een vreemd gevoel in bed stappen. De regerend landskampioen leek onverslaanbaar in de Liga Sagres en 700 dagen geleden, op 28 februari 2010, voor het laatst een competitiewedstrijd. Zondagavond werd er door promovendus Gil Vicente een einde gemaakt aan die sterke reeks. Porto verloor verrassend met 3-1.

/

Gil Vicente stond voor aanvang van deze wedstrijd slechts elfde, maar wist toch een manier te vinden om Porto voor het eerst sinds honderd weken weer eens een competitienederlaag toe te dienen. Claudio scoorde tweemaal voor de thuisploeg: hij bracht Gil Vicente in de eerste helft op een 2-0 voorsprong met een kopbal uit een vrije trap en een benutte strafschop. Helton zette nog wel zijn hand tegen laatstgenoemde inzet, maar kon een goal niet voorkomen.

Porto schoot in de eerste helft geen enkele keer op doel en wist dat het na rust beter voor de dag moest komen. André Cunha maakte er echter al snel 3-0 van, toen hij de buitenspelval omzeilde, Rolando dol draaide en de verre hoek vond. Een kwartier voor tijd deed Silvestre Varela nog wel wat terug, maar dichterbij kwam Porto niet. De landskampioen heeft nu vijf punten minder dan koploper Benfica, dat zaterdagavond een gelukkige overwinning boekte bij Feirense.