Onnauwkeurige Huntelaar en perfecte passer Afellay vieren magere zege

Daniel Cabot Kerkdijk15 sep 2012, 20:30
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2012, 20:30

Schalke 04 heeft de eerste uitoverwinning van het seizoen te pakken. De ploeg van Huub Stevens speelde tijdens de seizoensouverture nog gelijk op bezoek bij Hannover 96 (2-2), maar zaterdagavond bleek promovendus Greuther Fürth wel een maatje te klein voor die Königsblauen: 0-2. Klaas-Jan Huntelaar hielp grote kansen om zeep, terwijl Ibrahim Afellay vooral uitblonk in precisie.

/

Beide Nederlanders begonnen in de basis in de volgepakte Trolli-Arena, maar konden het meegereisde publiek uit Gelsenkirchen in de eerste helft niet bekoren. Er werd gegaapt op de tribunes, maar in de slotfase van de eerste helft deed Huntelaar de fans nog even opveren met enorme kansen. Hij ramde de bal eerst voor een leeg doel de parkeerplaats op en even later was doelman Max Grün hem te slim af, toen hij de sluitpost wilde omspelen.

Afellay was een zeldzaam lichtpuntje in de eerste helft; hij gaf 24 passes en elke kwam aan. Vlak na rust kwam Schalke op voorsprong: een afstandsschot van Julian Draxler sloeg als een granaat in bij Grün: 0-1. Hierna mocht Greuther Fürth, getraind door ex-Schalke-trainer Mike Büskens, het spel maken, maar gevaarlijk werd de gastheer nooit. Schalke liep in de slotfase uit naar 0-2 door een intikker van Lewis Holtby. Twintig minuten voor tijd werd Afellay gewisseld; Huntelaar speelde het duel uit. Schalke gaat dinsdag op bezoek bij Olympiacos voor de eerste groepswedstrijd in de Champions League.