Onnavolgbaar België laat geen spaan heel van Estland en scoort er acht

Gijs Freriks13 nov 2016, 21:40
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2016, 21:40

België heeft op imponerende wijze Estland opzij geschoven. De Rode Duivels waren zondag in Brussel heer en meester, legden de ene na de andere prachtige aanval op de mat en maakten enkele schitterende doelpunten. De Esten kregen een ongenadig pak slaag en verloren uiteindelijk met 8-1.

/

De Belgen grepen Estland direct bij de keel en lieten niet meer los. Na acht minuten zorgde Thomas Meunier met een kopbal voor de 1-0, na een fraaie voorzet van Yannick Carrasco. Een kleine tien minuten later verdubbelde Dries Mertens de score na een ingestudeerde vrije trap en na nog geen 25 minuten voetballen was het al 3-0: een schitterende aanval via Romelu Lukaku, Mertens en Eden Hazard werd door laatstgenoemde afgerond.

De Belgen speelden bij tijd en wijle gallery play, maar konden een tegentreffer niet voorkomen. Carrasco verspeelde kinderlijk de bal in het eigen strafschopgebied, waarop Henri Anier uit de draai knap raak schoot: 3-1. De ploeg van bondscoach Roberto Martínez raakte bepaald niet van slag door de tegengoal en bleef al combinerend kans op kans creëren. Gescoord werd er echter niet meer in de eerste helft.

/

in de tweede helft bleven de Belgen geweldig voetballen. Het tempo lag in het eerste kwartier wel wat lager dan in de eerste 45 minuten, maar tussen de 60e en 67e minuut werd het gaspedaal weer diep ingetrapt en scoorden ze driemaal. De eerste hiervan was een schitterende aanval via Mertens, Lukaku, Hazard en eindstation Carrasco, daarna was het Klavan die ongelukkig de 5-1 in eigen doel tikte en de derde goal in de tweede helft was een magnifiek stiftje van Mertens. In de laatste tien minuten maakte Lukaku de vernedering voor de Esten compleet door nog tweemaal te scoren en zodoende een 8-1 uitslag neer te zetten.