voetbalzone

‘Ontdekking van Zidane’ praat met Real over flinke loonsverhoging

Erik van Dam08 aug 2013, 15:39
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2013, 15:39
Advertentie

Raphaël Varane is volgens het Franse L’Équipe in gesprek met Real Madrid. De Spaanse club is bijzonder tevreden over de eerste twee seizoenen van de verdediger in de hoofdstad en wil zijn contract openbreken. Nu ligt Varane nog tot 2017 vast, maar in de nieuwe voorwaarden komen daar twee jaren bij. In ruil voor nog meer zekerheid biedt Real hem dan een flinke loonsverhoging.

/

Varane werd twee jaar geleden op voorspraak van Zinédine Zidane naar de Koninklijke gehaald. De club betaalde om en nabij de tien miljoen euro aan Lens voor de toen nog achttienjarige verdediger. Al in zijn eerste seizoen liet Varane zien over kwaliteiten te beschikken: menig spits legde het af tegen de imposante verschijning. In zijn tweede seizoen vervolgde Varane zijn opmars.

In totaal heeft hij nu 24 duels achter zijn naam staan en voor de komende jaren lijkt Real verzekerd van een beresterke verdediger. Het contract loopt nog vier seizoenen door, maar als het aan de club ligt wordt de samenwerking nu vast verlengd. Varane kan er flink op vooruit gaan; op dit moment is hij een van de slechtst betaalde spelers van Real Madrid. Hij verdient een miljoen euro per seizoen.

Bezig met laden …