voetbalzone

Ontevreden AZ zal samenwerking met satellietclub niet verlengen

Peter Nusselder19 mei 2011, 16:39
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2011, 16:39
Advertentie

AZ had gehoopt te kunnen profiteren van een samenwerkingsverband met Telstar, maar in de praktijk is de constructie om spelers te kunnen verhuren aan de Jupiler League-club niet geworden wat de Alkmaarders zich ervan hadden voorgesteld. In 2013 scheiden de wegen van AZ en Telstar daarom.

Dit laat de Alkmaarse club donderdag weten via de officiële website. Omdat het contract met de satellietclub in een opzegtermijn van twee jaar voorziet, ziet AZ zich genoodzaakt om de samenwerking tot en met medio 2013 te laten doorlopen. “De samenwerking met Telstar is sportief niet geworden waar AZ op hoopte”, luidt het officiële statement van de Eredivisionist uit Alkmaar.

AZ dacht te kunnen ‘profiteren van de ontwikkeling van verhuurde spelers’. “In de praktijk is dit echter niet naar tevredenheid gebeurd. Na evaluatie is zodoende besloten de officiële wegen te scheiden.” De Alkmaarders eindigden dit seizoen verrassend als vierde in de Eredivisie. Een niveau lager moest Telstar genoegen nemen met plaats veertien.

Bezig met laden …