voetbalzone

Ontevreden bankzitter van Arsenal kijkt het nog aan tot januari

Erik van Dam09 nov 2015, 11:07
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2015, 11:07
Advertentie

Mathieu Debuchy zit niet lekker in zijn vel. Arsenal presteert uitstekend dit seizoen, maar de Franse verdediger leverde tot nog toe nauwelijks een bijdrage. Arsène Wenger deed zondag tegen Tottenham Hotspur pas voor de tweede keer dit seizoen een beroep op hem in de competitie: de trainer kiest liever voor Héctor Bellerín op de flank dan voor zijn dertigjarige landgenoot. Debuchy, die wel twee van de vier Champions League-duels van Arsenal meemaakte, speelde vorig seizoen ook al niet veel en flirt met een transfer in januari.

voetbalzone

Debuchy heeft de strijd op rechts verloren van Bellerín en kreeg van Frans bondscoach Didier Deschamps al de waarschuwing dat hij wel moet spelen, wil hij kans blijven maken op een plek in de EK-selectie. Het enige dat de verdediger daartoe kan doen is in januari weggaan bij Arsenal. “Ik ben wel bezig met mijn situatie”, geeft hij toe. “Ik probeer sterk te blijven. Tot januari aanbreekt blijf ik heel geconcentreerd en daarna zullen we zien wat er gebeurt.”

Wenger legde vorig jaar zomer 16,8 miljoen euro op tafel om Debuchy over te nemen van Newcastle United. Hij speelde anderhalf jaar voor the Magpies en kwam voordien vele jaren uit voor Lille. Een landgenoot van Debuchy en Wenger zou de back wel van Arsenal willen verlossen: Rudi Garcia is naar verluidt voornemens hem in januari naar AS Roma te halen.

Bezig met laden …