voetbalzone

‘Ontevreden Ghanezen overwegen boycot van groepsduel met Portugal’

Peter Nusselder25 jun 2014, 10:25
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2014, 10:25
Advertentie

Ghana en Portugal maken nog kans op een plaats in de tweede ronde van het WK, maar volgens Ghanese media is het niet eens helemaal zeker of het afsluitende voorrondeduel in Groep G donderdagavond wel gespeeld wordt; de ontevreden selectie van Ghana zou een boycot overwegen.

voetbalzone

De spelersgroep van bondscoach Akwasi Appiah wacht nog steeds op hun WK-premie: van tevoren werd de belofte gedaan dat er per persoon 75.000 dollar zou worden uitgekeerd, maar de Ghanese voetballers hebben nog niets ontvangen en beginnen hun geduld te verliezen. Volgens radiozender Joy FM weigerde de selectie om in verband de reis naar Brasília naar het vliegveld te vertrekken.

John Mahama, voorzitter van de Ghanese voetbalbond, zou inmiddels wel hebben beloofd dat het geld alsnog wordt uitgekeerd. Dat neemt niet weg dat de spelers nog altijd zouden overwegen om de wedstrijd tegen Portugal te boycotten. Beide landen zijn overigens afhankelijk van het resultaat bij de Verenigde Staten tegen Duitsland; beide teams hebben aan een gelijkspel genoeg om door te gaan.

Bezig met laden …