voetbalzone

Ontevreden Guardiola treedt op tijdens rust: ‘We verloren alle duels’

Thijs Post23 apr 2016, 21:50
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2016, 21:50
Advertentie

Bayern München won zaterdag met 0-2 bij Hertha BSC waardoor de landstitel een kwestie van tijd is. Desondanks was trainer Josep Guardiola niet gelukkig met het vertoonde spel in de hoofdstad van Duitsland. Met name in de eerste helft maakte der Rekordmeister geen bijzondere indruk.

/

“Dit was geen leuke wedstrijd voor ons”, laat trainer Guardiola optekenen in de Duitse media. “De eerste helft was erg zwaar, we hebben alle duels verloren. Voetbal is een contactsport, dat hebben we in de kleedkamer ook besproken. Het doelpunt van Arturo Vidal was uitermate belangrijk voor het zelfvertrouwen. Daarna konden we het spel controleren.”

Mario Götze beaamt de woorden van zijn coach. “De coach zei tijdens de rust waar het op stond. We weten zelf ook dat we in de eerste helft niet goed gespeeld hebben. Het is echter niet makkelijk tegen een ploeg die zo naar achteren leunt. Desalniettemin hebben we drie punten gepakt en een reuzenstap gezet.” Volgens Thomas Müller is het niet makkelijk om ‘iedere drie à vier dagen een topprestatie te leveren’.

Bezig met laden …