voetbalzone

Ontevreden Janko zet Stevens voor het blok

01 aug 2009, 11:46
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2009, 11:46
Advertentie
Marc Janko wil Red Bull Salzburg verlaten als hij niet meer in de basisopstelling wordt opgesteld. Dat meldt de aanvaller, die vorig seizoen onder leiding van Co Adriaanse 39 doelpunten maakte in 34 wedstrijden, zaterdag in het lokale Salzburger Nachrichten. Zo mocht de Oostenrijks international afgelopen week tegen Dinamo Zagreb (1-1) alleen de laatste twintig minuten meedoen. In andere duels werd hij voortijdig gewisseld.



"Als de situatie niet verandert, dan zal ik noodgedwongen over mijn toekomst moeten nadenken", stelt Janko. "Ik wil mijn basisplaats niet verliezen." Huub Stevens ligt niet wakker van de boodschap van zijn pupil. Volgens de Nederlander zal Janko zaterdag tegen LASK Linz evenmin in de basis beginnen. "Ik verander alleen mijn opstelling als ik de indruk heb dat een of meer spelers moe zijn", aldus Stevens.

Janko was vorig seizoen de sensatie in het Alpenland. De 26-jarige aanvaller vond liefst 39 keer het net terwijl hij het seizoen ervoor slechts vijf treffers fabriceerde. Het zorgde ervoor dat Janko door tal van clubs uit het buitenland begeerd werd. Maar desondanks wilde Janko in Salzburg blijven. "Ik wil week in week uit spelen. Bij Salzburg weet ik waar ik aan toe ben. Dat is voor mij heel belangrijk."
Bezig met laden …