Ontketende Ibrahimovic is met dubbelslag goud waard

Gijs Freriks17 dec 2016, 19:20
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2016, 19:20

Zlatan Ibrahimovic heeft Manchester United aan de drie punten geholpen. De spits maakte zaterdagavond de enige twee doelpunten in de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion (0-2) en door de zege staat de formatie van José Mourinho nu met dertig punten op de zesde plaats in de Premier League. West Bromwich bezet de zevende positie op de ranglijst.

/

Ibrahimovic had niet lang nodig om het verschil te maken, want de aanvaller kopte na vijf minuten raak na een afgemeten voorzet van Jesse Lingard. De Zweed maakte zodoende zijn vijftiende officiële doelpunt van het seizoen; tien meer dan welke ploeggenoot dan ook. West Bromwich probeerde ondanks die vroege tegenslag het spel op de helft van de tegenstander te maken en zette steeds vroeg druk, maar tot grote kansen leidde dat niet. Aan de andere kant was Wayne Rooney dicht bij de 0-2, maar diens schot spatte via de vuisten van doelman Ben Foster uiteen op de dwarsligger. Man United, dat niet mocht klagen dat Ibrahimovic eerder slechts geel kreeg na een charge op Craig Dawson, nam de voorsprong mee de kleedkamer in.

In de tweede helft bouwde Man United die marge uit, want Ibrahimovic speelde zichzelf na 56 minuten handig vrij en knalde met een gelukje raak in de verre hoek. The Mancunians bleven West Bromwich vervolgens in hun greep houden en ook met onder anderen Hal Robson-Kanu binnen de lijnen slaagden the Baggies er niet meer in om nog iets terug te doen op The Hawthorns en zodoende groeide Ibrahimovic uit tot de man van de wedstrijd.