voetbalzone

'Ontslag van Drenthe kost Hércules maar 150.000 euro'

Daniel Cabot Kerkdijk31 dec 2010, 06:00
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2010, 06:00
Advertentie

De wegen van Hércules en Royston Drenthe lijken na een half jaar alweer te scheiden. Advocaten van de Spaanse club hebben op verzoek van de clubleiding onderzocht of de oud-Feyenoorder, gehuurd van Real Madrid, eenvoudig ontslagen kan worden vanwege werkweigering. De Nederlandse international heeft al vier dagen de training overgeslagen uit protest tegen vermeende betalingsachterstand.

/

Uitkomst van het juridisch onderzoek is dat de middenmoter bij de kantonrechter goede kans maakt om snel van Drenthe af te komen, zo meldt De Telegraaf. De versies van beide partijen wat betreft de vermeende betalingsachterstand lopen uiteen. Volgens Drenthe gaat het om vier maanden salaris, de club houdt het op één maand. Voorzitter Valentin Botella sluit ontslag zelfs niet uit.

Werkweigering valt onder de legitieme ontslagredenen. Eventueel ontslag kost de club dan slechts 150.000 euro. Drenthe zou voor twee miljoen euro, zijn jaarsalaris bij Real Madrid, op de loonlijst staan bij Hércules. Botella liet donderdag weten dat 'Hércules veel van Drenthe had getolereerd', maar dat de linkspoot nu te ver was gegaan. Andere spelers claimen echter ook nog salaris tegoed te hebben.

Bezig met laden …