voetbalzone

Ontslagen Braziliaanse spits hoopt op Serie A: ‘Ik ben veranderd, écht’

Gijs Freriks30 mei 2014, 18:40
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2014, 18:40
Advertentie
voetbalzone

Adriano Leite Ribeiro heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer in de Serie A. De 32-jarige aanvaller speelde in die competitie voor Fiorentina, Parma, AS Roma en Internazionale en maakte vooral furore voor laatstgenoemde club. Adriano zit momenteel zonder werk, want hij werd in april ontslagen bij Atlético Paranaense.

Adriano speelde slechts vier wedstrijden voor Paranaense; hij kwam in één week tot twee keer toe niet opdagen bij een training, maar werd wel in een nachtclub gesignaleerd. De directie besloot daarom het halfjaarcontract van de bonkige Braziliaan te verscheuren. “Ik houd erg veel van Italië”, vertelt de linkspoot in Italiaanse media. “Ik wil een team vinden dat mij helpt om weer fris in het hoofd te worden.”

voetbalzone

“Ik weet dat ik clubs en fans moet overtuigen dat ik ben veranderd. Ik ben tot alles bereid, maar ik ben echt veranderd.” Adriano raakte na de dood van zijn vader in 2007 bevriend met de fles en zijn streefgewicht raakte uit zicht. In april 2009 kondigde O Imperador aan voorlopig te stoppen met zijn actieve loopbaan. Adriano pakte de draad weer op bij Flamengo en na avonturen bij AS Roma, Corinthians, opnieuw Flamengo en Paranaense is hij nu weer clubloos.

Adriano werd met Inter viermaal landskampioen en maakte in totaal 74 doelpunten in de Serie A. Hij gold met 27 doelpunten in 48 interlands lange tijd als de natuurlijk opvolger van Ronaldo bij de nationale ploeg; zo had hij in de Copa América van 2004 met zeven doelpunten een aanzienlijk aandeel in de eindzege.

Bezig met laden …