voetbalzone

Ontslagen Xavi laat gigantisch miljoenenbedrag vrijwillig schieten bij Barcelona

Mart Oude Nijeweeme29 mei 2024, 08:33
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:11
Advertentie

Xavi heeft afgezien van een flink gedeelte van het bedrag waar hij recht op had na zijn ontslag bij FC Barcelona, zo melden Spaanse media. De 44-jarige coach had elf miljoen euro kunnen ontvangen voor het contractjaar dat hem restte, maar laat dat bedrag grotendeels vrijwillig schieten.

Technisch gezien is Xavi ontslagen door de clubleiding van Barcelona, waardoor hij recht heeft op het resterende salaris. Dat bedraagt elf miljoen euro. Hij heeft zijn management echter de opdracht gegeven om dat bedrag niet te vorderen.

De 2,5 miljoen euro die Xavi uit eigen zak betaalde toen Barcelona hem afkocht bij Al-Sadd eist hij wel terug. Barcelona kon in 2021 maar 2,5 miljoen ophoesten van de geëiste 5 miljoen euro, waarop Xavi de andere helft uit eigen zak betaalde.

De rest van de technische staf van Xavi kiest er wel voor om het volledige bedrag te laten uitbetalen. De geste van de Spaanse hoofdcoach zorgt er echter voor dat Barcelona zich een bedrag van 8,5 miljoen euro bespaart.

Ruim een maand geleden werd bekend dat Xavi van gedachten was veranderd en, ondanks zijn aangekondigde vertrek, tóch op zijn post zou blijven. De situatie blijkt nu dus toch weer anders te zijn, daar Barcelona Xavi de wacht heeft aangezegd en Hansi Flick tot medio 2026 aan zich heeft weten te binden.

Aanleiding voor het ontslag van Xavi zouden uitspraken zijn over de financiële situatie van de club op een recente persconferentie. Barcelona zal een afkoopsom moeten betalen, omdat de oud-middenvelder een doorlopend contract heeft tot medio 2025.

Met zijn geste heeft Xavi het Spaanse journaille voor zich gewonnen. De teneur in de Catalaanse sportkranten Sport en Mundo Deportivo is bijzonder positief naar aanleiding van de handreiking.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …