voetbalzone

Ontslagmachine huilt krokodillentranen: ‘Dit keer had ik er echt moeite mee’

Thijs Post30 sep 2013, 16:30
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2013, 16:30
Advertentie

Voorzitter Maurizio Zamparini van Palermo is niet iemand de hoofdtrainer van zijn club alle tijd van de wereld gunt om te bouwen aan een nieuw elftal. In elf jaar tijd bij Palermo kwamen er meer dan dertig trainers voorbij en Gennaro Gattuso was de laatste die zijn biezen moest pakken: na zes wedstrijden in de Serie B vond Zamparini het mooi geweest. Dit keer had de preses écht moeite met het ontslag, zo geeft hij te kennen.

/

“Ik heb veel trainers ontslagen, maar nooit had ik het moeilijker dan deze keer. Rino is een geweldig persoon, ik heb hem een verzachtend bericht gestuurd en ik spreek binnenkort met hem af om mijn respect voor hem te tonen”, laat de flamboyante voorzitter optekenen in de Italiaanse media. “Ik heb de fout gemaakt, Gattuso overtuigde me met zijn wilskracht en zijn ideeën, helaas werkten de resultaten niet mee.”

“Al in de tweede week besloot ik om hem te ontslaan”, gaat Zamparini verder. “We moeten kampioen worden, er is geen tijd voor een experiment en er is geen tijd om te groeien. Gattuso komt ervaring tekort, maar uiteindelijk zal hij een fantastische trainer worden.” Beppe Iachini werd aangesteld als opvolger. “Hij heeft veel ervaring in de Serie B en hij zal het beste in de spelers naar boven halen”, denkt Zamparini.

Bezig met laden …