voetbalzone

Ontsteltenis over ‘schofterige’ penalty bij City - Leipzig: ‘Dit kan echt niet!’

Mart Oude Nijeweeme14 mrt 2023, 20:56
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2023, 20:56
Advertentie

Manchester City is dinsdagavond flink in het zadel geholpen tijdens de return in de Champions League tegen RB Leipzig. De ploeg van Josep Guardiola mocht halverwege de eerste helft aanleggen vanaf elf meter na hands van Benjamin Henrichs. Erling Braut Haaland benutte het buitenkansje, maar volgens velen had de bal nooit op de stip gemogen. Onder meer Cesc Fàbregas liet meteen van zich horen via Twitter.

Er leek voor Leipzig geen vuiltje aan de lucht, toen het City in het eerste kwartier van scoren wist te houden in het Etihad Stadium. Enkele minuten later lag de bal echter tegen de touwen, toen Scheidsrechter Slavko Vincic naar het scherm werd geroepen vanwege een vermeende handsbal van Henrichs. De Duitser beroerde de bal licht met de arm na een kopbal van Rodri, waarna Vincic de bal op de stip legde. Haaland faalde niet en liet Janis Blaswich kansloos.

Tweets by rafvdvaart

De beslissing van Vincic leidde onder meer tot onbegrip bij Fàbregas, die op Twitter zijn ongenoegen uitte. "We zijn het spoor helemaal bijster als dit een penalty is", slingerde de voormalig speler van Chelsea en Arsenal de wereld in. Ook Alan Shearer wist niet wat hij zag. "Wat een hoop shit is de handsregel", aldus de oud-topspits. The Sun spreekt van de 'slechtste beslissing ooit'.

Na de rake strafschop was Haaland ook verantwoordelijk voor de 2-0 en de 3-0. De tweede was een rebound op een schot van Kevin De Bruyne, bij de derde goal kreeg hij de bal op de doellijn tegen zich aangeschoten. De Noor staat nu op 30 Champions League-doelpunten in 25 wedstrijden. Geen enkele speler kwam tot die aantallen. Het vorige record stond op naam van Ruud van Nistelrooij, die 34 wedstrijden nodig had om de 30 doelpunten aan te tikken.

Theo Janssen en Ron Vlaar
Ook in de studio van RTL 7 werd de strafschop onder de loep genomen. "Nooit, nooit", reageert Theo Janssen. "Dit is echt ongelooflijk. Die jongen (Henrichs, red.) staat op dertig centimeter en schampt hem. Wat Hedwiges (Maduro, red.) ook zei: niemand reageert, ook van City niet." Presentator Humberto Tan vindt het wel een strafschop en zegt dat er sprake is van een 'onnatuurlijke beweging'. “Ja, maar als je springt gaan je armen mee, hè?", reageert Janssen.

Ron Vlaar is harder in zijn bewoordingen. “Het is een schofterige penalty. Als Leipzig weet je dat je een moeilijke wedstrijd gaat spelen en dan moet het misschien ook een beetje meezitten, maar zeker niet tegenzitten zoals nu. Hij krijgt misschien ook nog een klein zetje. Als je het moment ziet, zie je dat het hands is met uitgestoken arm. Als je het totaalplaatje ziet, is het never nooit een penalty. Dit kan echt niet.”


Bezig met laden …