voetbalzone

Onverwachtse zege Universitatea brengt ploeg dichter bij einddoel

Bart Kruyt19 apr 2010, 20:08
Laatst bijgewerkt: 19 apr 2010, 20:08
Advertentie

Universitatea Craiova lijkt langzaam maar zeker uit de degradatiezorgen te komen. Vorige week werd er al gewonnen van Astra Ploiesti en maandagavond moest ook subtopper FC Vaslui er aan geloven (0-1), waardoor de ploeg van Mark Wotte naar de tiende plek stijgt. De voorsprong op Politehnica Iasi, dat onder de degradatiestreep staat, bedraagt nu zes punten.

Alexandru Piturca was de grote man bij Universitatea. Tien minuten voor het eindsignaal, overigens net nadat hij een gele kaart had ontvangen, maakte de aanvaller zijn eerste doelpunt in dienst van de club. Vaslui, toch de nummer vier van de ranglijst, probeerde in het restant nog wel terug te keren maar zonder resultaat. Universitatea eindigde nog wel met tien man, wegens twee gele kaarten voor Silviu Lung junior.

Dankzij de overwinning komt de ploeg van Wotte weer een stap dichter bij het einddoel: handhaving in de Roemeense Liga 1. Universitatea heeft nu evenveel punten als Gloria Bistrita, maar dankzij een beter doelsaldo komt zij nu op de tiende plek terecht. Er zijn nog zes wedstrijden te gaan en de voorsprong op Politechnica Iasi bedraagt nu ook zes punten. Vaslui lijkt door de onverwachtse nederlaag af te haken in de titelstrijd.

Bezig met laden …