voetbalzone

Onverzekerde ex-PSV’er inzet van machtsstrijd in Australische competitie

Peter Nusselder25 dec 2011, 14:11
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2011, 14:11
Advertentie

De Australische voetbalbond (FFA) en de spelersvakbond in Australië (PFA) liggen met elkaar overhoop, en het onderwerp van gesprek tussen de beide bonden is voormalig PSV’er Jason Culina. De middenvelder keerde in 2009 terug naar zijn vaderland, maar blijkt sindsdien onverzekerd.

/

Culina verruilde de topclub uit Eindhoven destijds voor Gold Coast United en naar nu blijkt, is de Australisch international sinds die transfer niet verzekerd geweest in de A-League. De PFA heeft daarom een aanklacht van naar verluidt 1,3 miljoen euro ingediend tegen de voetbalbond van Australië, omdat de spelersvakbond van mening is dat de verzekering van de 31-jarige Culina de verantwoordelijkheid van de FFA was.

De international van the Socceroos, die van Gold Coast overstapte naar Newcastle Jets, had ervan verzekerd moeten zijn dat hij in geval van een blessure minstens twee jaar doorbetaald zou worden, maar dit was niet het geval. De FFA is van mening dat het verzekeren van spelers een zaak voor de clubs is; de PFA daarentegen meent dat het de verantwoordelijkheid van de voetbalbond is om de premies te incasseren. Culina raakte geblesseerd en werd in oktober, net als zijn vader en trainer Branko Culina, ontslagen door Newcastle Jets.

Bezig met laden …