voetbalzone

Onvrede Meijer vindt gehoor bij de KNVB: rode kaart Márquez geseponeerd

Wessel Antes26 jan 2023, 12:31
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2023, 12:31
Advertentie

De KNVB heeft de rode kaart die Ivan Márquez woensdagavond kreeg in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (2-0) geseponeerd, zo laat NEC weten. Meteen na afloop van het duel lieten de Nijmegenaren al weten woest te zijn over de rode prent die scheidsrechter Edwin van de Graaf trok. Vlak voor rust werd de verdediger van het veld gestuurd. Trainer Rogier Meijer gaf al aan het er niet bij te zullen laten zitten. “Wat er ook gebeurt, wij gaan honderd procent in beroep.”

In de blessuretijd van de eerste helft werd Feyenoord-spits Santiago Giménez na een indrukwekkende versnelling vastgepakt door Márquez. Van de Graaf kende direct een penalty toe, maar werd door de VAR toch naar de kant gehaald. Daar oordeelde Van de Graaf dat het inderdaad een strafschop moest zijn en dat Márquez bovendien geen poging deed om de bal te spelen. Daarom werd de gele kaart voor de verdediger veranderd in een rode. De KNVB heeft donderdag laten weten dat de rode kaart geseponeerd zal worden.

Meijer verscheen meteen na afloop woest voor de camera’s van ESPN. “Ik vond het een schandalige rode kaart. Het is al nauwelijks een overtreding! Onze rechtsback loopt nog naast hem, hij pakte ook de bal. Als dit al een rode kaart is… dat snap ik echt niet. En als je het dan nog gaat terugkijken, dan snap ik het al helemáál niet.” Na de benutte penalty van Orkun Kökçü was de wedstrijd gespeeld. In ondertal kwam NEC er in De Kuip niet meer aan te pas.

Meijer zei een eventuele schorsing van zijn pupil niet te accepteren. “Wat er ook gebeurt, wij gaan honderd procent in beroep. Dit is echt nooit een rode kaart. Na dat moment is de wedstrijd wel klaar. In de tweede helft probeer je gewoon om de schade te beperken en dat hebben de jongens heel goed gedaan, want we hebben na rust niks weggegeven. De wedstrijd is gewoon verpest in de 44ste minuut.” NEC speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, waarbij Márquez gewoon inzetbaar zal zijn.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …