voetbalzone

'Onvrede Ter Stegen kan Barcelona verleiden tot sensationele coup'

Matthijs van Laar27 mrt 2016, 19:15
Laatst bijgewerkt: 27 mrt 2016, 19:15
Advertentie
/

Barcelona houdt rekening met een vertrek van Marc-André Ter Stegen en dat kan indirect slecht nieuws betekenen voor Claudio Bravo. Mocht zijn Duitse concurrent gaan, dan bestaat volgens Marca namelijk de kans dat de Catalaanse grootmacht met een vervanger van formaat op de proppen komt.

De voorkeur van de technische beleidsbepalers in Camp Nou gaat uit naar Thibaut Courtois. De Belgische doelman staat weliswaar tot medio 2019 onder contract bij Chelsea, maar hij is al langer in beeld bij Barcelona. Daarnaast zou Courtois zelf twee jaar geleden, toen hij nog op huurbasis actief was voor Atlético Madrid, al te kennen hebben gegeven dat hij een toekomst in het shirt van los Azulgrana wel ziet zitten.

Daar komt nu bij dat Courtois komend jaar met Chelsea niet actief zal zijn in de Champions League, terwijl Ter Stegen onlangs openlijk te kennen gaf dat hij meer minuten wil maken. De Duitser mag bij Barcelona alleen de Europese duels en de bekerduels spelen. “Ik wil een volgende stap maken en ik wil meer spelen. De situatie is duidelijk: als er niets verandert, moeten we praten”, zei hij onlangs.

De berichten over Courtois volgen op publicaties in El Confidencial eerder deze maand. Daarin werd beweerd dat de Rode Duivel zich nooit helemaal op zijn gemak heeft gevoeld in Londen en dat een terugkeer in Spanje altijd een van zijn doelen is geweest. De transferwaarde van Courtois wordt geschat op zo’n 45 miljoen euro.

Bezig met laden …