voetbalzone

Onwelwillendheid bij Schalke 04 wordt Farfán ook bij Peru noodlottig

Erik van Dam12 jan 2011, 14:51
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2011, 14:51
Advertentie

Jefferson Farfán lijkt zijn plaats in het nationale team van Peru kwijt te raken. De vleugelaanvaller probeert deze maand een weg naar buiten te vinden bij Schalke 04 en deinst er niet voor terug dat publiekelijk kenbaar te maken. Dat heeft niet kunnen rekenen op de sympathie van zijn bondscoach, Sergio Markarian. Die lijkt de ex-PSV'er nu ook te laten vallen.

/

Farfán wil na tweeënhalf seizoen vertrekken bij de club uit Gelsenkirchen en had maar weinig zin om met zijn huidige club mee te reizen naar het trainingskamp in het Turkse Belek. Dat deed hij in tweede instantie toch nog, maar trainer Felix Magath sprak schande van het gedrag van zijn Peruviaanse aanvaller. “Sommige spelers doen net alsof ze er niets om geven dat ze contracten hebben ondertekend”, zei de oefenmeester van Die Knappen teleurgesteld.

Woensdag liet ook Markarian weten dat Farfáns plek bij het nationale team verre van heilig is. “Ik kijk naar alternatieven buiten hem”, sprak de bondscoach aan Bild. Het moet nog blijken of Markarian woord houdt en Farfán inderdaad niet toestaat zijn 46ste interlands of enige wedstrijd daarna te spelen voor de Zuid-Amerikanen. In het verleden raakte de aanvaller al eens in opspraak omdat hij na een verloren wedstrijd ging stappen met teamgenoten. Later mocht hij toch terugkeren.

Bezig met laden …