voetbalzone

‘Onze bond heeft inmiddels ook alle voetballers in Nederland op de radar’

Peter Nusselder23 sep 2015, 10:48
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2015, 10:48
Advertentie

Hakim Ziyech speelde interlands voor Jong Oranje, maar het ‘echte’ Nederlands elftal zal de aanvallende middenvelder van FC Twente niet halen; de 22-jarige linkspoot heeft bekendgemaakt dat hij ervoor kiest om zijn interlands te gaan spelen namens Marokko. Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi maakte in het verleden dezelfde keuze en is blij dat hij samen met Ziyech kan gaan voetballen.

voetbalzone

“Ik juich het enorm toe dat Hakim bij ons gaat spelen. Zo’n speler kunnen wij heel goed gebruiken”, maakt de routinier van de Rotterdammers duidelijk in gesprek met TC Tubantia. El Ahmadi heeft niet geprobeerd om invloed uit te oefenen op de keuze van Ziyech. “Het is zijn beslissing, zijn gevoel en daar moet niemand tussen gaan zitten”, vindt de twintigvoudig Marokkaans international.

“Zo’n keus is vaak al lastig genoeg en het wordt er niet eenvoudiger op als iedereen daar een mening over heeft”, benadrukt El Ahmadi, die er niet vreemd van op zou kijken als na de in Dronten geboren Ziyech meer voetballers voor Marokko zullen kiezen. “Onze bond heeft inmiddels ook alle voetballers in Nederland, Frankrijk en België op de radar. En volgens mij is oud-voetballer Ali Boussaboun inmiddels ook scout voor de bond in Nederland.”

Bezig met laden …