voetbalzone

'Onze opponenten hebben vast ook goede dingen gehoord over Portugal'

Bart Kruyt18 mei 2012, 08:30
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2012, 08:30
Advertentie

De Portugezen weten dat zij hun borst kunnen natmaken voor het aankomende EK. De ploeg van Paulo Bento zit in de groep des doods, met Duitsland, Nederland en Denemarken. "Ik heb goede verhalen gehoord over deze landen, maar zij hebben vast ook wel goede dingen gehoord over Portugal", zegt Nani, die geen angst kent en zin heeft in drie topwedstrijden in de groepsfase.

/

De fans kijken vooral op tegen het treffen met Duitsland, dat Portugal vier jaar geleden nog uitschakelde in de kwartfinale en ook op het aankomende EK tot de titelfavorieten behoort. "Als we al enige angst voelen, dan voelen zij dat ook, want ze spelen tegen Portugal", stelt Nani. "Ze weten wat we in huis hebben. Duitsland heeft een geweldig elftal, dat moet ik toegeven, en we zullen ze respecteren. Maar zij zullen ook respect tonen voor ons."

Nani hoopte twee jaar geleden een belangrijke rol te kunnen vervullen op het WK, maar raakte geblesseerd in de aanloop naar het toernooi en ontbrak in Zuid-Afrika. "Ik heb nu meer ervaring en zal niet meer dezelfde fout maken", belooft de dribbelaar van Manchester United. "Ik zal proberen om me zo goed mogelijk voor te bereiden en hoop in de beste vorm mogelijk te zijn als het EK begint."

Bezig met laden …