voetbalzone

'Onze spitsen scoren te weinig en onze verdedigers kunnen niet tackelen'

Erik van Dam09 jun 2012, 14:40
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2012, 14:40
Advertentie

Oleg Blokhin is niet helemaal gerust op een goed begin van het EK. De bondscoach van Oekraïne bereidt zijn selectie voor op de krachtmeting met Zweden van maandag, maar stelt nu al dat zijn internationals eigenlijk over de hele linie kwaliteit ontberen. Blokhin zou graag de beschikking hebben over een aanvaller die veel in actie komt bij zijn club én gemakkelijk scoort en over verdedigers die weten hoe ze moeten tackelen.

/

Met name de Oekraïense nationale competitie is geen kweekvijver van talent, weet Blokhin. Shakhtar Donetsk en Dynamo Kiev zijn weliswaar nationale instituten, maar echt grote talenten voor het nationale elftal produceren de twee niet. Tot spijt van de bondscoach. “De topscorer in de competitie was Yevhen Seleznyov, met veertien doelpunten. Ik kwam eigenlijk nog een paar maanden tekst in de voorbereiding.”

“Sorry hoor, maar het niveau van de competitie is te laag voor dit toernooi. Als een spits zich niet in een situatie weet te manoeuvreren waarin hij de bal binnen trapt, dan is hij voor mij geen spits. Maar in ons geval is het al moeilijk een aanvaller te vinden die geregeld aan spelen toekomt bij zijn club. Achterin hebben we ook zo onze problemen. Figuurlijk gesproken kúnnen onze verdedigers eigenlijk niet eens tackelen. Maar al met al staat er gelukkig niet erg veel druk op ons team, het is goed dat we niet als favoriet worden genoemd.”

Bezig met laden …