voetbalzone

'Onzekere' Ajacied waarschuwt De Boer: 'Dat werkt verlammend'

Bart Kruyt08 jan 2015, 07:35
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2015, 07:35
Advertentie

Ricardo Kishna ging een jaar geleden voor het eerst met het vlaggenschip van Ajax mee op trainingskamp, toen naar Turkije. De aanvaller zag dit als een groot hoogtepunt en stelde zichzelf het doel om bij de selectie te blijven en een vaste basisplaats te veroveren. Dat eerste is gelukt, het tweede nog niet. "Ik hoop dat de trainer me na de winterstop ook het vertrouwen zal geven als ik het een wedstrijd niet goed heb gedaan", zegt Kishna in gesprek met De Telegraaf.

voetbalzone

De linksbuiten hoort dat de beoogde Ajax-aanval voor volgend seizoen Kishna-Arek Milik-Anwar El Ghazi moet zijn, maar weet dat in het voetbal niets zeker is en dat hij het iedere week weer moet laten zien. Kishna hoopt wel dat hij van Frank de Boer mag blijven staan als hij een keer wat minder speelt. Hij benadrukt dat het lekker is als je na twee of drie slechtere wedstrijden toch nog steun krijgt.

Kishna oogt als een zelfverzekerde jongen, maar heeft ook zijn zwakke momenten. Met zijn ouders en zaakwaarnemer Mino Raiola praat hij wel eens over die onzekerheid. "Ik denk dat vertrouwen het beste in me naar boven haalt", zegt Kishna. "Als ik het veld op stap met het idee dat ik mijn ding ga doen en lekker kan genieten, ben ik op mijn best. Het gevoel dat ik bij elke fout op de bank kan belanden, werkt verlammend."

De twintigjarige Kishna heeft nog een contract voor anderhalf jaar bij Ajax, maar is nog niet benaderd voor een nieuwe verbintenis. Dat heeft ook geen haast, benadrukt de dribbelaar: "Als ik een periode goed speel, het vertrouwen heb gewonnen van mijn trainer en ploeggenoten, is het tijd om over mijn toekomst te praten. Ik sta altijd open om te onderhandelen over een nieuw contract. Mijn huidige verbintenis loopt tot de zomer van 2016, maar ik wil het liefst nog jaren in de ArenA blijven."

Bezig met laden …