voetbalzone

Onzichtbare Fred onder vuur: ‘Ik zou hem nu laten vallen’

Erik van Dam21 jun 2014, 16:47
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2014, 16:47
Advertentie

Misschien wel bij gebrek aan beter startte Luiz Felipe Scolari het WK 2014 met Fred als eerste spits. De dertigjarige aanvaller van Fluminense versierde in de openingswedstrijd tegen Kroatië een strafschop, maar speelde verder zwak. Hij mocht negentig minuten blijven staan, maar in het daaropvolgende duel met Mexico (0-0) haalde Scolari hem halverwege de tweede helft naar de kant.

voetbalzone

Oud-international Edmilson is van mening dat Fred zijn kansen niet heeft gepakt: het wordt dan ook tijd dat hij plaatsmaakt. “Ik zou Neymar als valse nummer 9 opstellen en voor hem dan Willian neerzetten, op de plek van Fred”, zegt Edmilson, die twaalf jaar geleden wereldkampioen werd in Zuid-Korea en Japan. “Neymar zet je dan tussen de middenvelder en de laatste man in, een beetje zoals Thomas Müller.”

Edmilson uit ook zijn zorgen over Daniel Alves. “Ondanks dat hij een geweldige rechtsback is, speelt hij niet lekker. Het is tijdens een WK belangrijk dat je spelers opstelt die zich goed voelen. Marcelo was het eerste duel ook niet goed, maar daarna gelukkig wat beter.” Brazilië heeft vier punten verzameld en moet nog één punt pakken tegen het reeds uitgeschakelde Kameroen, om de achtste finales te bereiken. Edmilson denkt dat dit hét moment is voor bondscoach Scolari om nog wat te experimenteren. “Dat kan best, zeker tegen Kameroen. Op papier is dat toch een makkelijke wedstrijd.”

Bezig met laden …