voetbalzone

Ooijer ziet transfer naar AZ zitten

13 aug 2008, 09:12
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2008, 09:12
Advertentie
André Ooijer heeft een terugkeer naar Nederland nog niet uit zijn hoofd gezet. De verdediger van Blackburn Rovers denkt echter niet aan een rentree bij PSV, maar geeft de voorkeur aan een avontuur bij AZ. “Dat lijkt hem wel wat”, zegt Ooijers zaakwaarnemer Sigi Lens in Voetbal International.

De 34-jarige international stond in het verleden jarenlang onder contract bij PSV en algemeen werd aangenomen dat een terugkeer naar Nederland een terugkeer naar Eindhoven zou betekenen. De hoofdrolspeler ziet dat zelf anders. Ooijer sprak in besloten kring sprak zijn voorkeur uit voor AZ, dat hem voor twee seizoenen wil contracteren.

De ervaren mandekker wil zijn loopbaan graag afsluiten in Nederland, maar de vraag is of Blackburn Rovers hem laat gaan. Ooijer is een belangrijke pion in het elftal en speelde het afgelopen seizoen 27 competitieduels mee. “Daarom kan ik me niet voorstellen dat het makkelijk wordt, want André is voor Blackburn een belangrijke speler”, weet Lens.

De belangenbehartiger heeft ondanks de vermeende interesse van AZ nog niets gehoord van de Alkmaarders. “De bal ligt nu in feite bij de clubs”, aldus Lens. “Als AZ zich officieel meldt, zal de reactie van Blackburn bepalend zijn. André hoeft niet ten koste van alles weg, maar AZ lijkt hem wel wat. De grote vraag is of Blackburn toestemming geeft om te praten. Anders houdt het op.”
Bezig met laden …