voetbalzone

Ajax wil FC Twente dwarszitten en heeft Wout Weghorst op de korrel

Wessel Antes07 jun 2024, 12:48
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:12
Advertentie

Ook Ajax heeft Wout Weghorst op de korrel, zo schrijft journalist Johan Inan van het Algemeen Dagblad vrijdagmiddag. De Amsterdammers zouden overwegen om de 31-jarige spits voor de neus van FC Twente weg te kapen. De boomlange international ligt nog tot medio 2025 vast bij Burnley.

Volgens het AD ziet Ajax in Weghorst een mogelijke optie indien Chuba Akpom komende zomer vertrekt. “Weghorst prijkt op het lijstje van potentiële versterkingen dat de nieuwe clubleiding de voorbije maanden heeft samengesteld.”

Akpom zou tot het groepje spelers behoren dat juist mag vertrekken uit Amsterdam, om zo geld te innen voor nieuwe aankopen. Zijn transferwaarde wordt door de clubleiding hoog ingeschat. Akpom ligt bij Ajax nog tot medio 2028 vast.

Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Weghorst op zo’n 6 miljoen euro en het lijkt er dan ook op dat Burnley zeker een transfersom verlangt voor de 32-voudig international. Als dat niet het geval is, was een gedroomde transfer naar Twente hoogstwaarschijnlijk al lang en breed in kannen en kruiken.

Weghorst hoeft in Amsterdam niet te rekenen op een basisplaats, zo schrijft de ochtendkrant nog. “Ajax ziet in Brian Brobbey de onomstreden eerste spits, van wie een verkoop alleen wordt overwogen bij een niet te weigeren bod. Weghorst zal in de hoofdstad - aanvankelijk - dan ook genoegen moeten nemen met een plek op de bank.”

Weghorst ziet Ajax zitten


Vlak na het nieuws van het AD meldt ook journalist Tim van Duijn namens Voetbal International dat Ajax denkt aan Weghorst. Volgens VI ligt de gedreven spits inderdaad nog tot medio 2025 vast bij Burnley. Van Duijn denkt dat Weghorst voor een 'schappelijke prijs' is op te halen in Engeland.

Van Duijn bevestigt wel dat Ajax heeft geïnformeerd bij Burnley naar de diensten van Weghorst. De journalist schrijft daarbij dat de rechtspoot een overstap naar Amsterdam wel ziet zitten. Mogelijk ziet Twente de handtekening van Weghorst, na eerder gelobby in de media, aan zich voorbijgaan.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …