voetbalzone

‘Ook als we bovenaan hadden gestaan was Bayern München de favoriet’

Thijs Post31 mrt 2014, 16:50
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2014, 16:50
Advertentie

Het zal niet veel vaker zijn voorgekomen dat Manchester United geen favoriet is voor een thuiswedstrijd in de Champions League. Dinsdag is dat wel het geval, want de Zuid-Duitse voetbalmachine Bayern München komt op bezoek. Bij Manchester United is men niet bang voor het team van Josep Guardiola. Manager David Moyes zei dat al, Juan Mata liet dat weten en ook Phil Jones en Ryan Giggs bezigen nu die teksten.

voetbalzone

“We kijken waar Bayern München goed in is en we kijken naar de zwakheden”, begint Jones via de officiële kanalen van de club. “We zijn realistisch: we weten dat het een lastig duel gaat worden. Maar wie weet? Het is de Champions League, we spelen op Old Trafford en met het publiek achter ons valt er niets over te zeggen. Zelfs als wij de lijstaanvoerder van de Premier League geweest waren, dan was Bayern nog favoriet geweest. Het is een fantastisch team met veel individuele klasse.”

Ook veteraan Giggs heeft geen angst voor der Rekordmeister. “We zien onszelf niet als de underdog. We zien onszelf als Manchester United, dat een thuiswedstrijd speelt in de Champions League. We hebben er veel zin in.” Giggs was in 1999 (!) ook al actief toen Bayern München na een krankzinnige slotfase werd verslagen in de finale van het kampioenenbal. “Het grootste verschil tussen toen en nu? De spelers. Behalve ikzelf dan”, lacht Giggs.

Bezig met laden …