voetbalzone

Ook Aston Villa-verdediger Shorey voor half jaar naar Fulham

Matthijs van Laar01 feb 2010, 13:31
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2010, 13:31
Advertentie

Nicky Shorey verlaat Aston Villa en speelt het komende half jaar voor Fulham. De 29-jarige verdediger wordt gehuurd van Villa met een optie tot koop aan het eind van het seizoen. Shorey stond sinds de zomer van 2008 onder contract bij Villa, maar kon nooit een basisplaats veroveren. Eerder op de dag kwam de Italiaan Stefano Okaka al naar Craven Cottage.

/

Bij The Villans speelde hij in het eerste seizoen nog 21 duels, maar dit seizoen staat de teller op drie wedstrijden. Eerder werd de tweevoudig international verhuurd aan Nottingham Forest. De verdediger is een welkome versterking voor het elftal van Roy Hodgson, zo meldt Fulham op haar website.

Voordat hij bij Aston Villa terecht kwam, was Shorey acht seizoenen actief bij Reading. Nadat die club degradeerde naar The Championship vertrok de verdediger naar Villa. Met zijn goede spel in 2007 verdiende Shorey een uitverkiezing voor het Engelse nationale elftal. Hij maakte zijn debuut tegen Brazilië om in hetzelfde jaar zijn tweede interland te spelen tegen Duitsland. Daar bleef het echter bij.

Bezig met laden …