voetbalzone

‘Ook bij Feyenoord kende ik uitstekende seizoenen, maar dit voelt anders’

Erik van Dam26 dec 2012, 10:56
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2012, 10:56
Advertentie

Thomas Buffel geniet ten volste van zijn periode bij Racing Genk. De 31-jarige middenvelder speelt sinds de zomer van 2009 voor de club, die nu getraind wordt door Mario Been. Been kent hij nog uit hun gezamenlijke tijd bij Feyenoord, toen de coach daar als assistent-trainer fungeerde. Onder het gezag van de Nederlander is Buffel nu een vaste waarde in de ploeg en mede daarom tekende hij recent met plezier bij.

/

“Ik kan nu al terugblikken op drie mooie jaren. Op het einde van mijn overeenkomst ben ik 34 en ga ik ongetwijfeld kunnen zeggen dat Racing Genk een schitterend hoofdstuk van mijn carrière was”, aldus Buffel. De 34-voudig international van de Rode Duivels beaamt in Het Nieuwsblad dat hij rond de jaarwisseling terug mag kijken op een voor hem geslaagd 2012.

“Ik denk dat ik de mindere matchen op één hand kan tellen. Ook bij Feyenoord heb ik enkele uitstekende seizoenen gekend, maar dit voelt anders aan. Ik voel veel waardering en dat flatteert me. Ik ben dan ook heel tevreden dat ik onlangs mijn contract voor twee seizoenen mocht verlengen.” Buffel kwam van 2002 tot de winterstop van het seizoen 2004/04 uit voor Feyenoord en speelde daarin 80 duels: hij scoorde 34 keer.

Bezig met laden …