voetbalzone

Ook Blackburn roept Olympiër Nelsen terug

12 aug 2008, 09:31
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2008, 09:31
Advertentie
De taak van Nieuw-Zeeland om zich alsnog te plaatsen voor de beste acht op de Olympische Spelen lijkt met de dag moeilijker te worden. De selectie van de Kiwi’s kent slechts drie fullprofs, en één daarvan dreigt het toernooi te moeten verlaten. Ryan Nelsen is door zijn club Blackburn Rovers gevraagd terug te keren naar Engeland.

Aankomend weekend vindt de herstart van de Premier League plaats, en de Rovers willen de 30-jarige speler gebruiken in het openingsduel met Everton. Die afspraak werd al op voorhand gemaakt, maar omdat de Nieuw-Zeelanders nog altijd een minieme kans hebben op doorgang naar de volgende ronde, hoopte Nelsen dat zijn club coulant zou zijn.

Dat blijkt echter niet het geval. Het lijkt er dan ook op dat de ploeg, die afgelopen zondag nog met 5-0 op de broek kreeg van Brazilië, het tegen België moet gaan doen zonder de ervaren verdediger. Bij winst op onze zuiderburen en een nederlaag of gelijkspel van China tegen Brazilië zijn de Oceaniërs zeker van een plek in de kwartfinale.
Bezig met laden …