voetbalzone

‘Ook De Jong en Guardado hadden tijd nodig om te wennen, net als hij’

Peter Nusselder21 okt 2015, 14:16
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2015, 14:16
Advertentie

Het had heel wat voeten in de aarde, maar eind augustus slaagde PSV erin om Héctor Moreno over te nemen van Espanyol. Hoewel de centrumverdediger zich in de basis heeft gespeeld in Eindhoven, brengt de 61-voudig Mexicaans international nog niet helemaal wat er van hem verwacht wordt.

voetbalzone

Trainer Phillip Cocu maakt zich daar echter geen zorgen over en heeft geduld met de 27-jarige linkspoot, die tussen 2008 en 2011 uitkwam voor AZ. “Hij heeft al eerder in Nederland gespeeld, maar daarna een groot aantal jaren in Spanje. Dat is een ander soort voetbal, daar worden andere dingen gevraagd”, maakt Cocu duidelijk in gesprek met Voetbal International.

“Of je het nu hebt over Luuk de Jong of Andrès Guardado: toen ze hier kwamen, hadden ze tijd en ruimte nodig om te wennen. Net zoals Moreno nu”, vervolgt de PSV-coach, die erop wijst dat de stopper zich de speelwijze van zijn nieuwe team nog eigen moet maken. “Pas daarna kan hij zich gaan bezighouden met de organisatorische zaken: de boel neerzetten en een leider zijn. Die ontwikkeling zie ik zeker. Het wordt steeds makkelijker voor hem”, voorspelt Cocu.

Bezig met laden …