voetbalzone

‘Ook de scheidsrechtersbaas vond overtreding Cahill geen rood waard’

Peter Nusselder16 sep 2010, 13:35
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2010, 13:35
Advertentie

Bolton Wanderers en Gary Cahill hebben er weinig meer aan, maar de baas van de Engelse scheidsrechters, Mike Riley, staat volgens trainer Owen Coyle achter de kritiek die club en speler hebben op de schorsing die Cahill kreeg na zijn directe rode kaart in de wedstrijd tegen Arsenal.

Bolton en de verdediger gingen tegen de straf in beroep, maar kregen nul op rekest. Volgens Coyle was Riley het daar echter niet mee eens, zo zou de scheidsrechtersbaas hem hebben toevertrouwd. “Ik heb met Mike Riley gesproken, en die was ook van mening was dat de overtreding een gele kaart had moeten opleveren”, vertelt de coach donderdag aan BBC Sport.

De schorsing van drie wedstrijden voor Cahill blijft niettemin staan, al had Coyle even de hoop dat er nog aan te ontkomen was. “Dat iemand van dat kaliber zoiets zegt, versterkte mijn overtuiging dat we nog een kans hadden dat de beslissing zou worden teruggedraaid.” Dat gebeurde echter niet. “Misschien moet er nog eens goed naar de criteria gekeken worden”, oppert de trainer tot slot.

Bezig met laden …