voetbalzone

Ook Ghana-captain Mensah moet Afrika Cup definitief laten schieten

Robert Smid01 jan 2010, 18:44
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2010, 18:44
Advertentie

De voorbereiding van Ghana richting de Afrika Cup loopt allesbehalve voorspoedig. Bepalende spelers als Stephen Appiah Michael Essien zijn niet honderd procent fit, terwijl eerder al bekend werd dat John Pantsil al definitief een streep door het toernooi moeten zetten. Vrijdag kon ook aanvoerder John Mensah terug naar huis.

De verdediger van Ghana en Sunderland kampte al enige tijd met pijn aan de hamstrings. Volgens l'Equipe is gebleken dat dit niet meer verholpen kan worden voor de start van het toernooi. De aanvoerder van de Afrikanen is daarmee dus de derde speler die voortijdig naar huis moet met een blessure.

Als vervanging wilde bondscoach Milovan Rajevac een beroep doen op Derek Boateng. Zijn werkgever Getafe weigeren de verdediger echter vrij te geven voor het toernooi, dat van 10 tot en met 31 januari wordt gespeeld. Volgens de reglementen van de FIFA moet een land twee weken voor aanvang een speler oproepen. Is dat niet het geval, dan mag de club weigeren om hun speler af te staan.

Bezig met laden …