voetbalzone

‘Ook ik dacht toen gelijk aan omkoping, vooral door die knipoog’

Peter Nusselder09 dec 2011, 09:23
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2011, 09:23
Advertentie

Al enkele jaren houdt spelersvakbond FIFPro zich bezig met omkoping in de voetbalwereld. Namens de internationale organisatie laat bedrijfsjurist Wil van Megen weten dat ook hij bij het zien van de beelden van het Champions League-duel tussen Dinamo Zagreb en Olympique Lyon (1-7) het vermoeden niet kon onderdrukken dat er wellicht wat mis was met de opvallende uitslag.

/

Lyon ging dankzij de ruime zege door naar de volgende ronde van het miljoenenbal, maar Dinamo legde de Fransen geen strobreed in de weg en verdediger Domagoj Vida knipoogde na de 1-5 opzichtig naar tegenstander Bafétimbi Gomis. “Ook ik dacht toen gelijk aan het congres over omkoping”, verwijst Van Megen in gesprek met Sp!ts naar een bijeenkomst waarin gesproken werd over omkoping in het topvoetbal.

“Vooral door die knipoog”, vervolgt de jurist van de FIFPro. “Bovendien stond er voor Zagreb niets meer op het spel. Het zijn merkwaardige omstandigheden, maar we moeten voorzichtig zijn met conclusies trekken. Eerst zullen er bewijzen boven water moeten komen, en dat kan nog wel even duren. En als ze het slim hebben aangepakt, komt het nooit aan het licht”, weet Van Megen.

Bezig met laden …