voetbalzone

Ook Marokko wil poging wagen als organisator van Afrika Cup 2015

Erik van Dam30 sep 2010, 18:36
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2010, 18:36
Advertentie

Marokko wil zich net als Zuid-Afrika opwerpen als gastland voor het toernooi om de Afrika Cup in 2015. Franse bronnen stellen dat Marokko zich inmiddels al officieel kandidaat heeft gesteld bij de Afrikaanse confederatie (CAF). Tot op heden organiseerde het land één keer eerder de African Cup of Nations, zoals het toernooi officieel heet. Dat was in 1988. Als 2015 aan de neus van de bond voorbijgaat, wil het proberen om in 2017 organisator te zijn.

Destijds zou Zambia de organisatie op zich nemen, maar dat land trok zich terug. Vervolgens werden Casablanca en Rabat speelsteden voor het toernooi. “Het Marokkaanse bid zal aandacht trekken en kans maken, gezien de infrastructuur van het land en de mogelijkheden om deze competitie te organiseren”, zegt Saïd Belkhyat, adviseur van de minister van Sport.

Zuid-Afrika stelde deze week ook al haar kandidatuur voor 2015. Het land organiseerde deze zomer nog het WK en heeft wat aangaat dus al flink wat ervaring bij een dergelijk evenement. Ook Congo wil zich kandidaat stellen. Over twee jaar zijn Gabon en Equatoriaal Guinea samen de organisator van de Afrika Cup. In 2013 mag Libië optreden als gastland.

Bezig met laden …